2012. november 19., hétfő

Kiemelkedő szereplésem a 21.Bayer-UNEP nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzpályázaton

 Kiemelkedő szereplésem a 21. Bayer-UNEP nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzpályázaton

(Az ünnepélyes eredményhirdetés felejthetetlen pillanatai)











         Évente kerül kiírásra a világ legnagyobb képzőművészeti gyermekrajzpályázata a Bayer-UNEP rendezésésében és szervezésében. A 2011-ben kiírt 21.nemzetközi környezetvédelmi gyermekrajzpályázatra benyújtott alkotásoknak a következő kérdésekre kellett választ adniuk:"Mi az , ami nem tetszik és elszomorít téged a környezeted, városok, erdők,óceánok és a levegő állapotával kapcsolatban?" Ezen belül pedig különösen arra a kérdésre:"Milyen változásokat látnál szívesen a környezetvédelemben ezeken a területeken?"
        Az idei évben, 2012 február 15-ig a világ összes országából   rekordszámú, mintegy 640 ezer pályamunka érkezett be Genfbe, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának(UNEP) a központjába, ez országonként több ezer pályamunkát jelentett. A többfordulós nemzetközi zsürizés eredményeképpen a Vissza a természetbe! című 55x35 cm-es tempera-aquarell-tus festményem a rendkívül erős és népes mezőnyben a szenzációs 5-dik helyezést érte el.
         A műalkotást Karner László festőművész, művésztanár zalaegerszegi műtermében az ő szakmai mentorálásával készítettem. Egy idillikus,ipari forradalmak előtti, harmonikus állapotot szembesítettem a sivár, lepusztult ipari-városi világgal, ahol mindent elborít a füst, a szenny és a mocsok. Mindkét     montázsban  a gyermekek a főszereplők, s a szürrealisztikus látásmód alapján a füstben és a szennyezett levegőben fuldokló gyermekek közösen húzzák szét a rémálom-szerű leplet, hogy megpillanthassák a szebb, tisztább és emberibb világot, ahol az ember és a természet a legteljesebb harmóniában élhet.
        Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2012. november 9-én,Budapesten került sor a Magyar Sajtó Házának(MUOSZ-székház) Mikszáth-termében. A helyszínen az eredményhirdetés mellet még kiállítás nyílt a gyermekrajzpályázat és a fotópályázat regionális és globális győzteseinek és helyezettjeinek a munkáiból. A rendezvényt különösen kiemelt figyelemmel kísérték a külföldi médiák.  Az eredményhirdetés rangját jelzi, hogy a nemzetközi gyermekrajzpályázat négy magyar regionális nyertesének és globális helyezettjeinek -így többek között jómagamnak is- az okleveleket és a jutalmakat a Bayer Hungária Kft vezérigazgatója, Dr. Gerhard Waltl Úr adta át, s utána az érintettekkel és a meghívottakkal állófogadáson vehettünk részt.
        A képeken  Dr. Gerhard Waltl Úr társaságában vagyok látható az eredményhirdetés utáni ünnepélyes pillanatokban, a közös képen pedig a többi magyar érintettel együtt láthatjuk, milyen a boldog és büszke is vagyok erre a legújabb kiemelkedő eredményemre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése