2012. október 15., hétfő

Vollein Ferenc önálló tárlata a Művészetek Völgye 2012. fesztiválon














  Hosszas előkészítő munka után 2012. július 27-én nyílt meg Vollein Ferenc 14, önálló tárlata a Művészetek Völgye 2012. fesztiválon Kapolcson, a Faluházban, amely a fesztiválközpontban, a rendezvény leglátogatottabb helyén található. Mivel az ország legjelentősebb művészeti-kulturális fesztiváljáról van szó, mindenképpen rendkívüli elismerés azon 13 éves ifjú alkotóművészként részt venni- a fesztivál történetének legfiatalabb kiállítójaként-egyedüli zalaiként.
           A megnyitót Péntek Imre, József Attila-díjas költő, a Pannon Tükör főszerkesztője tartotta, aki nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a tárlat művészi arculatának  a kialakításában, annak elrendezésében. A kiállításon lehetett megtekinteni először Ferencnek  Az imádság a halászokért c. nagyobb (80x100 cm ) olaj-vászon kompozícióját.
          A tárlatot a fesztivál idején több ezren látogatták, s a Vendégkönyvben több mint 14 oldalt töltöttek meg a méltató bejegyzések. Vollein Ferenc  a fesztivál ideje alatt a Kaláka-.versudvar rendezvényeit többször is meglátogatta, ahol találkozott több kedves régi ismerősével: Lackfi Jánossal és Gryllus Vilmossal,akiknek már több költeményét és dalát is illusztrálta. Az egyik ilyen találkozás és közös beszélgetés alkalmával Lackfi Jánosnak adományozta az Egy jó szokás c. versének az illusztrációját, amellyel megnyert egy 2010-es országos képzőművészeti alkotópályázatot ,s amely megjelent  a költő egyik kötetében.
          A rendezvény végén a Ferenccel közös képen látható Márta István fesztiváligazgató,továbbá Papp Ervin főszervező külön  is hangsúlyozták a kiállítás egyediségét , nagy sikerét és magas látogatottságát valamint azt,hogy a tárlat hatékonyan színesítette és gazdagította a fesztivál művészeti repertoárját.
          A fesztiválon történő eredményes és sikeres részvétel az ifjú alkotóművész eddigi pályafutásának egyik csúcspontját jelentette és jelenti.



Vollein Ferenc:Imádság a halászokért(2012)
vászon-olaj(80x100cm)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése